Op de autoshow in Moskou heeft Volkswagen deze Polo sedan getoond. Die is alleen bedoeld voor de Russische markt en geheel aan de eisen van dat land aangepast.

De Volkswagen Polo sedan komt niet naar West-Europa. Het model, dat in de VW-fabriek in het Russische Kaluga wordt geproduceerd, blijft voorbehouden aan de Russische markt.

We laten ‘m dus ter kennisgeving even zien. De auto is helemaal aangepast op de bijzondere klimaatomstandigheden in dat land en de staat van het wegennet. Dat heeft onder meer geleid tot een verstevigde wielophanging.

De Polo sedan is alleen leverbaar met de 105 pk sterke 1,6-liter met 105 pk. Die is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak maar kan ook worden gekocht met een zestrapsautomaat met tiptronic-functie.

VW is de eerste die in Rusland een dergelijke automaat in deze klasse aanbiedt. De motor is getest op de kwaliteit van de benzine in Rusland en ook de lakkleuren en verchroomde delen hebben meer weerstand tegen de verschillende weeromstandigheden in Rusland.