Bij BMW is het de traditie om af en toe een auto te laten beschilderen door een wereldberoemde kunstenaar. Dit keer is Jeff Koons uitverkoren om een M3 GT2 te bewerken.

Gisteren is in het Parijse Centre Pompidou deze Art Car van BMW onthuld. Hij is van de hand van de Amerikaan Jeff Koons en is de zeventiende editie van de Art Car-serie.

Eerder hebben onder meer Andy Warhol en Roy Liechtenstein een BMW bewerkt. De meest recente Art Car is de H2R waterstofauto die door Olafur Eliasson is ingevroren.

Net als de BMW M1 uit 1979, die door Warhol is beschilderd, doet ook deze auto mee aan de 24 Uren van Le Mans. De M3 komt daar op 12 en 23 juni in actie.

Inspiratie

Koons liet zich voor deze auto inspireren door ontwerpen van raceauto’s, kleuren, snelheid en explosies. De auto is in zogeheten verzadigde kleurschakeringen beschilderd. Dat is het handelsmerk van Koons.

Na de 24 Uren wordt de auto onder meer tentoongesteld in het Louvre en verschillende vestigingen van het Guggenheim museum. Daarna krijgt de auto in september een plekje in het BMW museum in München.