Volkswagen doet tests met een zware aanhanger om het uithoudingsvermogen van de nieuwe Passat Variant te testen.

Daarmee wordt hij klaargestoomd voor de vakantieuittocht van 2011, waarbij het nieuwe model voor het eerst met een Nederlandse Kip op de trekhaak richting het zuiden wordt gejaagd.

Dit zijn de eerste afbeeldingen van de nieuwe Volkswagen Passat Variant. Het moet wel erg vreemd lopen als dit volgend jaar niet de nieuwe leaselieveling van Nederland wordt. Hoe de nieuwe Passat, die in oktober wordt onthuld, er uit gaat zien, weten we al sinds de eerste foto is gelekt bij onze Duitse collega’s van AutoBild.

Camouflage

Naar het zich laat aanzien, zal de vorm van de Variant niet voor verrassingen gaan zorgen. De kont oogt onder de camouflage niet veel anders dan die van het huidige model. Kennelijk is ook Walter de’Silva er van overtuigd dat voorzichtige evolutie het beste past bij de modellen van VW.

De stationwagen wordt gelijktijdig of hooguit vlak na de sedan geïntroduceerd. Een station in het D-segment is immers hoogstnoodzakelijk om hoge ogen te kunnen scoren. Wat betreft het motorenaanbod, zal de Variant niet anders zijn dan de sedan.

Bluemotion

Het feest begint met een 1,2-liter TSI met 105 pk en loopt door tot een 3,6-liter V6 met 300 pk. Belangrijk nieuws voor de Nederlandse klanten is dat de Passat Bluemotion er 35 pk bij krijgt en komt op een totaaltje van 140.

Wat dit doet met de CO2-uitstoot, is nog niet duidelijk, maar VW kennende zal dat wel snor zitten. Daarover gesproken: groene zaken als start/stop-techniek en het terugwinnen van remenergie komt beschikbaar voor alle diesels en de TSI met 122 pk.