Maserati komt definitief met een nieuwe model dat moet gaan concurreren met de dikste uitvoeringen van modellen als de BMW 5-serie en de Mercedes E-klasse. Een lager segment dan waar Maserati op dit moment zaken doet dus.

Dit bevestigen ingewijden tijdens een driving-event van het Italiaanse merk. Op dit moment heeft Maserati slechts drie modellen in de aanbieding: de Quattroporte, de GranTurismo en de GranCabrio.

De Quattroporte wordt als eerste vervangen door een gloednieuw model, maar de Italianen willen hun gamma ook uitbreiden en dat doen ze dus naar beneden. Ze willen hun slag slaan in wat in Nederland het E-segment heet.

Dus denk Mercedes E-klasse, BMW 5-serie en Jaguar XF. Maar uiteraard niet met viercilinder diesels: de Italianen hebben specifiek het "high end" gedeelte van dit segment op het oog.

Vijfjarenplan

Dan hebben we het over auto’s als de 535i, E500 en misschien wel auto’s als de E63 AMG en de M5 als concurrenten. Binnen dit topgedeelte denk Maserati 10 procent van de markt te kunnen veroveren.

Dit nieuwe model is onderdeel van het vijfjarenplan van Maserati, maar op welke termijn we de auto concreet kunnen verwachten is nog onbekend.