Renault brengt een serie Limitée op de markt van de Mégane coupé. Die is vooral te herkennen aan zijn ‘glossy black’-details – blinkend zwart dus.

De Renault Mégane coupé Serie Limitée Celsium is gebaseerd op de Expression-uitvoering. Het mooie van dit actiemodel is dat hij niets meer kost dan de reguliere uitvoering.

Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn glanzend zwarte details. Dat zijn bijvoorbeeld op de luchtinlaat aan de voorzijde en het middendeel van de voorbumper. Ook op de buitenspiegels en de middenstijl komt dit detail terug.

De Celsium heeft achter verder donker getint glas en er zijn 16 inch designwielen, die overigens gewoon van staal zijn – dus geen lichtmetaal. De Celsium is onder meer leverbaar in dit ‘Vert Pomme’.

Sierlijsten

In het interieur zijn de ventilatieroosters uitgevoerd in ‘glossy black’ en ook de sierlijsten hebben zo’n behandeling gehad. Afhankelijk van de carrosseriekleur is de bekleding uitgevoerd in wit/groen, wit/oranje of geheel in het wit. Het stuurwiel en de versnellingspookknop zijn in leder uitgevoerd.

Wie het bont wil maken, kan kiezen voor het Pack Celcium. Dat omvat meesturende bi-xenon-verlichting, koplampsproeiers, handfree ontgrendeling en startmogelijkheid en 17 inch Schuss-wielen.

Zoals gezegd liggen prijzen van de Celcium zónder het pakket gelijk aan die van de Expression. Dat betekent dat de 1,6-liter 16V 21.490 euro kost, de TCe met 130 pk 22.690 euro en de 110 pk dCi is 25.190 euro. Met de hagelnieuwe EDC-transmissie is dat 26.490 euro.