Onder de bezielende leiding van de nieuwe baas Carl-Peter Forster en met een jaarlijkse kapitaalinjectie van moederbedrijf Tata, start Jaguar-Land Rover de komende jaren een modellenoffensief.

Carl-Peter Forster lijkt het roer bij Jaguar-Land Rover stevig in handen te hebben. Met de belofte dat het Indiase moederbedrijf Tata de komende vijf jaar jaarlijks een miljard pond naar de Engelsen overmaakt, kan het modellenprogramma worden uitgebreid.

Uiterlijk

Om te beginnen bevestigt Forster nogmaals dat er een kleine sportauto komt. Die is al eerder door Ratan Tata aangekondigd. Het uiterlijk is gebaseerd op de F-type concept car uit 2000 en zal als XE door het leven gaan en het vuur na aan de schenen van de Porsche 911 moet leggen.

Verder wordt en nagedacht over een nieuwe Range Rover die het gat moet opvullen tussen de Range Rover Sport en de nog te introduceren LRX.

Verder wil Jaguar het in de nabije toekomst nogmaals proberen in de klasse van de BMW 3-serie. Daar is de afgelopen jaren de zwaar op de Ford Mondeo gebaseerde X-type jammerlijk mislukt.

Rivaal

Ook wil Jaguar een model op de markt brengen die ‘executive estate’ wordt genoemd. Die auto schatten we in als rivaal voor bijvoorbeeld de BMW 5-serie GT en gebruikt dus wellicht de XF als basis.

Voorts wordt er gemeld dat er in de toekomst samen met Tata wordt gewerkt aan een reeks viercilindermotoren die door het gehele concern kunnen worden gebruikt.