AMSTERDAM - Bij Jaguar-Land Rover staat sinds enige tijd Carl-Peter Forster aan het roer. Het is een tijdje stil geweest, maar tijdens een persconferentie in Londen, zijn enige toekomstplannen bekendgemaakt. Daaronder is productie in China.

Jaguar-Land Rover richt zijn pijlen de komende tijd vooral op de opkomende markten. Carl Peter Forster, de nieuwe baas bij de Engelsen, die afkomstig is van GM Europe, kondigt aan dat de merken binnenkort gaan produceren in China. Een datum noemt hij daar echter niet bij.

Het Chinese avontuur begint met Land Rover en later zullen ook Jaguars daar van de band rollen. Met Chinese productie wil Jaguar-Land Rover beter concurreren met BMW en Mercedes-Benz, die al jarenlang in dat land produceren.

Inmiddels zorgt China al voor acht procent van de verkopen van Jaguar-Land Rover. Het is de bedoeling dat er op termijn jaarlijks 40.000 auto’s lokaal worden geproduceerd.

Fabrieken

Verder is Forster van plan om één van de twee Engelse fabrieken te sluiten. Op het moment worden Jaguars geproduceerd in Castle Bromwich en in Solihull worden de Land Rovers gebouwd. “Eén efficiënte fabriek kan meer produceren dan twee kleine. Zelfs door één fabriek te sluiten, zullen we in staat zijn productie en werkgelegenheid te laten groeien.”