AMSETRDAM - Chris Bangle zegde vorig jaar zijn baan op als ontwerpchef van BMW. Sindsdien is er weinig meer van hem vernomen binnen de autobranche. Nu doet zijn naam weer de ronde bij Fiat.

Chris Bangle verdween vorig jaar, na een aantal omstreden ontwerpen, bij BMW. Daar was hij sinds 1992 actief. Naar verluidt kon hij het met zijn bazen niet eens worden over het ontwerp van de nieuwe elektrische Megacity-auto.

Volgens het Italiaanse Quattroruote wil Fiat de Amerikaan graag weer toevoegen aan het ontwerpteam. Voordat Bangle naar BMW vertrok, was hij vanaf 1985 actief bij de Italianen en onder meer verantwoordelijk voor de Coupé Fiat.

Het gerucht steekt te kop op omdat Giugiaro door Volkswagen is ingelijfd. Daarmee valt één van de vaste krachten van Fiat weg. Aan Bangle is de taak om de toekomstige modellen van Fiat, Alfa Romeo en Lancia vorm te geven en een sterke identiteit te geven.

Daarmee is na de fusie met Chrysler een boel werk aan de winkel want de Italiaanse auto’s van de nabije toekomst, zullen een boel techniek met de merken van Chrysler delen.