Infiniti wil zich steeds nadrukkelijker nestelen tussen de Europese premium-merken. Daar hoort ook een divisie bij die zorgt voor snelle modellen.

Het Engelse Autocar heeft er lucht van gekregen dat Infiniti een afdeling krijgt die zorgt voor snelle modellen. Daarmee wil Infiniti de concurrentie aangaan met de M-modellen van BMW, de S- en RS-modellen van Audi en AMG van Mercedes-Benz. Ook de Japanse concurrent Lexus heeft onlangs met de F-versie van de IS een soortgelijk concept gelanceerd.

Autocar weet te melden dat Infiniti de naam ‘Infiniti Performance Line’ en de bijbehorende afko ‘IPL’ heeft neergelegd bij het Amerikaanse patent- en namenbureau. “Onder die naam vallen auto’s die zijn voorzien van turbo’s, speciale ophanging, remmen en interieurdelen zoals sportstoelen,” aldus de bijbehorende omschrijving.

Op Pebble Beach worden komende zomer nieuwe aanvullingen op de G-reeks getoond. Die zijn echter niet bestemd voor de Europese markt. Verder zijn er geruchten dat er deze zomer een snellere versie van een model van Infiniti wordt onthuld. Wat precies is, is echter nog onduidelijk.