De nieuwe Honda Civic laat langer op zich wachten dan gepland. De nieuwe eisen op het gebied van brandstofverbruik zorgen voor vertraging en bovendien is het uiterlijk nog eens goed tegen het licht gehouden.

Het Amerikaanse Autoweek weet te melden dat de komst van de nieuwe Honda Civic is uitgesteld tot 2011. Aanvankelijk stond een vijfjarige modelcyclus voor het model gepland en dat zou betekenen dat de nieuwe al dit jaar zou gaan verschijnen. Wereldwijd worden jaarlijks zo’n miljoen Civics verkocht – eenderde daarvan vindt een eigenaar in de VS. 

“Veranderende marktomstandigheden, scherpere verbruikstandaarden en emissie-eisen hebben hun weerslag op de ontwikkeling,” vertelt John Mendel, die in de VS aan het hoofd staat van de Honda-organisatie. De nieuwe Civic wordt al voorbereid op aan de regels waaraan hij de komende vijf jaar zal moeten voldoen.

Ook het ontwerp van de Civic is opnieuw op de tekentafel gegaan. Het model wordt aangepast naar een wat behoudender vormgeving. Ook wordt er voor gezorgd dat de auto, die wat groter wordt dan het huidige model, wat compacter gaat ogen. Visueel moet de auto even groot zijn als het huidige model.