Ook Opel heeft een auto in de veertiens procents-bijtellingsklasse in huis, die bovendien wegenbelasting- en bpm-vrij kan worden gereden.

Er is wat kunst- en vliegwerk voor nodig, maar ook Opel heeft met de Agila EcoFlex een auto in de prijslijst die zonder bpm kan worden aangeschaft. Ook wordt er geen wegenbelasting over geheven. Bovendien valt de auto voor zakelijke rijders in de veertien procents bijtellingsklasse.

De Agila EcoFlex is af-fabriek voorzien van een LPG-installatie. Met die brandstof stoot een auto gemiddeld dertien procent minder CO2 uit. Alleen wanneer LPG af-fabriek is geïnstalleerd, wordt die reductie doorberekend. Het betekent dat deze Agila 108 gr/km uitstoot.

Daarmee komt de prijs van de EcoFlex op 11.995 euro en dat is slechts tweehonderd euro meer dan de benzinegestookte Agila Edition 1.0 waarop deze auto is gebaseerd.

Opel berekent dat het gebruik van LPG de brandstofkosten met zo’n veertig procent terugbrengt en de fabrieksgarantie blijft door de af-fabriek inbouw van installatie de garantie gewoon behouden.