AMSTERDAM - Voor de nieuwe Suzuki Swift, die op het moment wordt getest, zouden TSI-motoren van Volkswagen op de planning staan.

Dat meldt een Indiase website. Sinds de instap van Volkswagen bij Suzuki gonst het van de geruchten over hoe de twee merken zullen samenwerken. Het nieuwste gerucht is, dat de nieuwe Suzuki Swift, waarvan op het moment de ontwikkeling wordt afgerond, al zal worden voorzien van VW-motoren.

Naast de K-series motoren van Suzuki met 1,2- en 1,5-liter staat er ook een 1,3-liter Multijet diesel op de planning. Het spectaculairste nieuws betreft echter de mogelijke komst van de 1,2-liter TSI van Volkswagen die in de Swift zal zijn gekoppeld aan de zeventraps DSG-transmissie.

De VW-techniek zal alleen zijn bestemd voor de Europese en Japanse markt. Hier wordt de Swift namelijk gezien als sportieve kleine auto, terwijl de auto op andere markten de functie heeft van gezinsauto.

De Swift wordt naar verwachting wat groter dan het huidige model en voor de Amerikaanse markt krijgt hij ook hybride techniek én komt er een CVT-transmissie beschikbaar.