Onze collega’s van het Duitse AutoBild hebben de eerste foto van de fonkelnieuwe Volkswagen Passat te pakken.

Volkswagen brengt aan het einde van het jaar de nieuwe Passat op de markt. Die is dit keer getekend door Walter de’Silva, die tegenwoordig de desginchef is van het Volkswagen concern.

We toonden eerder al tekeningen en spionagefoto’s die weinig te raden overlieten. Onze collega’s van het Duitse AutoBild hebben nu de eerste echte foto te pakken van de nieuwe D-segmenter van Volkswagen.

Ondanks dat Volkswagen nog geen officiële mededelingen doet over de nieuwe Passat, is het motorenaanbod al bekend. Het programma trapt af met een 1,2-liter TSI met 105 pk. Daarop volgt die motor met 122 pk.

Er komt eveneens een 1,4-liter TSI met E85 en Ecofuel-mogelijkheid. De andere benzinemotoren zijn de 1,8-liter TSI met een vermogen van 160 pk en de 2,0-liter levert 211 pk. Als het een beetje meezit, is de topmotorisering de 3,6-liter V6 met een vermogen van 300 pk.

Het belangrijkste voor de Passat zijn echter de benzinemotoren. Er is één 1,6-liter TDI met een vermogen van 105 pk. Dan volgen 2,0-liters met 140 en 170 pk. De BiTDI is de topdiesel. We kennen hem al uit de Transporter en is met zijn vermogen van 220 pk de sterkste viercilinder diesel die er leverbaar is.