AMSTERDAM - Het is nu bevestigd, Volkswagen en Italdesign Giugiaro gaan samen verder. Het Volkswagen Concern neemt 90,1 procent van de aandelen van het Italiaanse designhuis over. De rest van de aandelen wordt verdeeld onder de familie Giugiaro.

Vorige week was er al een bericht over, vandaag vond de persconferentie plaats waarin het nieuws officieel bevestigd werd. Volkswagen wil met Italdesign Giugiaro niet alleen ontwerpkennis in huis halen, ook de engineeringcapaciteiten van de Italianen moeten bijdragen aan de groei van het concern.

In 2018 wil Volkswagen de grootste autofabrikant van de wereld zijn. Volkswagen en Giugiaro hebben een lange geschiedenis. De Golf I en de eerste Scirocco, maar ook de eerste VW Passat zijn van de hand van Giorgetto Giugiaro. Een recent voorbeeld van samenwerking is de totstandkoming van het design van Up!-modelfamilie.

Giugiaro is in 1968 opgericht door Giorgetto Giugiaro en Aldo Mantovani in Turijn. Tegenwoordig heeft het bedrijf Italdesign Giugiaro een omzet van meer dan 100 miljoen euro en er zijn ongeveer 800 mensen in dienst.