AMSTERDAM - De Mercedes SLR McLaren Stirling Moss is geen auto voor verlegen mensen. Je kunt er dus op wachten dat –ie een keer in vol ornaat op AutoWeek.nl komt.

Knokke is de Cote d’Azur van de Lage Landen. Op autogebied valt er dus veel moois te zien. Kurt Lowenberg en Jacco Italiaander waren tijdens de zonnige pinksterdagen aan de Belgische kust en kwamen daar deze Mercedes McLaren SLR tegen.

Op de foto’s te zien, waren ze niet de enigen die de auto vastlegden om aan het thuisfront te kunnen laten zien wat ze zijn tegengekomen.

De heren waren wel de enigen die doortastend genoeg waren het curieuze model door te sturen aan AutoWeek, zodat het hele land er van kan meegenieten. Bedankt jongens! Het zijn schitterende plaatjes geworden.

Weet je het nog? De Stirling Moss-editie was aan het einde van 2008 de uitsmijter van de carrière van de Mercedes SLR. Van deze uitvoering zijn 75 exemplaren gemaakt en de Nederlandse prijs moet rond zo’n 1,2 miljoen euro hebben gelegen. Dat geld mocht alleen aan een SLR Stirling Moss worden uitgegeven als er al een andere SLR was aangeschaft.

De techniek van deze auto, die wel erg veel wegheeft van een tweepersoonsbed met wielen, is de gelijk aan die van de 722-uitvoeringen van de SLR: er is een V8 met compressor aan boord die 650 pk heeft. De auto kan in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en voor wie durft is de topsnelheid 350 km/u.