Het Italiaanse designhuis Pininfarina toont al een tijdje het elektrische prototype Nido. Nu is er een exemplaar onthuld dat werkelijk rijdt.

Pininfarina gebruikt de Nido als proeftuin voor wat er mogelijk is met elektrische auto’s. Op verschillende beurzen is een prototype getoond en de eerste prijzen voor het ontwerp van de auto zijn al binnen.

De auto is niet alleen gericht op het terugdringen van uitstoot. Ook bij het bouwen en ontwikkelen van de auto is het milieu altijd als overweging meegenomen.

Buizenframe

Het prototype gebruikt nog een stalen buizenframe. Bij een eventueel productiemodel wordt dat aluminium. De auto is een tweezitter en met een lengte van 2,90 meter net iets langer dan een Smart. In de toekomst wil Pininfarina ook een vierzitter, 2+2, pickup en een bestelautouitvoering van de Nido brengen.

De huidige Nido weegt zo’n negenhonderd kilo. De auto kan op een volle acculading 140 kilometer ver komen en de topsnelheid is gelimiteerd op 120 km/u. De acceleratie van 0 naar 60 km/u gaat in 6,7 seconden.

De elektromotor heeft een vermogen van 30 kW wat gelijkstaat aan een kleine 50 pk. De capaciteit is 21,2 kWh.