McLaren maakt zich op voor een entree in de sportautomarkt. Vanaf de lente van volgend jaar gaat de MP4-12C in de verkoop. Daarvoor zijn 23 dealers geselecteerd. Voorlopig zit daar geen Nederlands bedrijf bij.

McLaren presenteert zich in juli op het Goodwood Festival of Speed met de MP4 12C, de nieuwe straatsportauto van het merk. In de lente van 2011 gaat die in de verkoop.

Daarvoor zijn 23 dealers aangewezen. Acht daarvan zijn in Amerika en Canada, twee ervan zijn in het Middenoosten en de Europese dealers bevinden zich in Groot-Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Later dit jaar worden nog eens twaalf dealers aangewezen, waaronder een Spaanse, twee Amerikaanse en vijf in het Middenoosten.

Showroom

McLaren is verrast dat de helft van de aangewezen dealers bereid is om speciaal voor dit nieuwe merk een showroom te bouwen. In 2011 moeten 1.000 12C’s worden gebouwd en afgeleverd. Inmiddels hebben zich 2.500 potentiële klanten gemeld.

Van de negentien landen waarin de auto in het begin leverbaar is, worden Amerika, Groot-Brittannië en Duitsland als de belangrijkste beschouwd.

Europa

Voor Amerika staan drie- tot vierhonderd auto’s gepland. Vier- tot vijfhonderd moeten een eigenaar in Europa vinden en honderd tot tweehonderd stuks zijn bestemd voor het Middenoosten, Zuid-Afrika en Aziatische regio.

In 2012 wil McLaren weer een groep nieuwe dealers aanwijzen. Daarbij zit een aantal bedrijven in de gevestigde markten maar vooral de opkomende marken zoals India, China en Rusland moeten daarmee worden afgedekt.