Lexus LFA Nürburgring Edition heeft prijs

AMSTERDAM - De normale Lexus LFA laat wat ons betreft weinig te wensen over. Maar voor wie nog iets specialers wil, heeft Lexus nu de Nürburgring Edition.

We beginnen maar meteen met het slechte nieuws: de Nürburgring Edition is nog duurder dan de gewone LFA. En die is al niet goed goedkoop met een Nederlandse prijs van ongeveer een half miljoen euro. De LFA Nürburgring Edition is nog eens 70.000 dollar duurder.

Wat krijgt u dan voor uw zuurverdiende centen? Kort samengevat een LFA die speciaal geschikt is gemaakt voor circuitgebruik. Er is een aantal extra spoilers gemonteerd van zogeheten CFRP, dat is polymeer versterkt met koolstofvezel.

De V10 van de LFA is opgevoerd tot 570 pk – tien meer dan de standaarduitvoering. De ophanging is volgens Lexus afgesteld op ‘high power only’. Verder heeft de auto speciale wielen en is de software van de transmissie gewijzigd. Daardoor kan de LFA nu overschakelen in 0,15 seconden in plaats van de standaard 0,2 seconden.

De LFA Nürburgring Edition is te bestellen in de kleuren zwart, matzwart, ‘Whitest White’ en dit knetterende oranje. De oplage blijft beperkt tot vijftig stuks.

Tip de redactie