'Infiniti bereidt modeloffensief voor'

AMSTERDAM - Infinti heeft inmiddels voet op Europese bodem gezet, maar het echte offensief moet nog beginnen. De komende drie jaar komen diverse nieuwe modellen om de verkopen een flinke impuls te geven.

Dat meldt Autocar, dat met hooggeplaatste personen binnen Infiniti heeft gesproken. ‘In de nabije toekomst’ bevestigt Infiniti de komst van een eigen variant van de Leaf. De komst van zo’n model is een logische stap voor moedermerk Nissan, dat zoveel mogelijk van de investeringen in het Leaf-platform wil terugverdienen.

Het belangrijkste model wordt echter een rivaal voor de Audi A3 en de BMW 1-serie. Die Infiniti komt op het platform van de Mercedes A-klasse te staan. Het gebruik van dat platform is een belangrijke vrucht die Infinti kan plukken van de samenwerking tussen moederbedrijf Renault-Nissan en Mercedes-Benz.

In deze auto wil Infiniti eventueel ook gebruikmaken van de viercilinder turbomotoren uit de C-klasse. Nissan heeft zelf inmiddels ook een downsizemotor in het gamma, de 1,6-liter turbo met 190 pk uit de Juke. Een compacte SUV op basis van het A-klasse platform behoort ook tot de mogelijkheden, melden de insiders.

De Infinti-medewerkers laten momenteel alle mogelijkheden open. Zelfs een premiumversie van de nieuwe generatie Smart zou tot de mogelijkheden behoren.

Tip de redactie