Mercedes C-klasse wordt rondom aangepakt

AMSTERDAM - Mercedes werkt aan een grondige opknapbeurt van de huidige C-klasse. Die heeft toch net nieuwe motoren en led-dagrijverlichting? Helemaal waar, maar begin 2011 arriveert de echte gefacelifte C-klasse.

Mercedes stuurde afgelopen winter al een keer een afgeplakte C-klasse de weg op. De auto krijgt nieuwe bumpers, een andere grille, andere lichten, spiegels en wielen.

Onze Duitse collega’s van AutoBild hebben al een keer een computerillustratie laten zien van de gefacelifte C-klasse. De auto die door onze spionagefotografen gesignaleerd is, beschikt echter niet over de koplampen van de ‘AutoBild-C-klasse’.

 De C-klasse is net onderhuids aangepakt. De viercilinder met directe inspuiting en turbo is er als C 180 CGI, de C 200 CGI en C 250 CGI. Na de modelwijziging volgt de nieuwe V6 met 306 pk, exact even  veel vermogen als de BMW 335i levert.

De C 350 CGI wordt de krachtigste gewone C-klasse, er staat natuurlijk ook een vernieuwde AMG op stapel. Of die na de komst van de 5.4 V8 biturbo nog C 63 AMG heet?

De naam C 55 AMG zou ook weer terug kunnen keren. Eind dit jaar zullen we het weten, want dan zal Mercedes de gefacelifte C-klasse leverbaar zijn.

Tip de redactie