In New York zit de schrik er nog goed in na de mislukte bomaanslag op Time Square vorige week. Het is dus niet erg handig om een vreemd uitziende SUV met draaiende motor vlak voor het American Museum of National History neer te zetten.

Toch is dat precies wat BMW-testrijder Thomas Birkmann deed, toen hij met z’n X3 testauto (de foto die u hier ziet is ’gewoon’ in Duitsland genomen) door Manhattan reed.

Birkmann kreeg honger en liet zijn gecamoufleerde BMW X3 met draaiende motor staan, terwijl hij wegliep om eten te kopen.

Hond

Een vrouw die haar hond uitliet, vond dit maar verdacht, meldt New York Daily News. Ze belde de politie, die prompt het gebied rond Central Park West afsloot.

De explosievenspecialisten van de NYPD kwamen er na het inslaan van de achterruit achter dat er sprake was van vals alarm. Birkmann betreurt de gang van zaken en zegt dat er sprake is van een ‘vervelend misverstand’.

De inwoners van New York zijn sinds het incident op Times Square -begrijpelijkerwijs- sowieso extreem achterdochtig geworden. Afgelopen vrijdag sloot de politie een ander deel van de stad af wegens de vondst van een verdacht pakketje. Achteraf bleek dat niets meer dan een waterkoeler te zijn.