Renault heeft er weer zin in. Het merk zet voor de toekomst niet alleen in op de ontwikkeling van elektrische auto’s, de flair moet ook terugkeren in het design. De nieuwe generatie Clio moet de eerste koppendraaier worden.

Dat meldt een trotse Steve Norman, Renaults Senior Vice President of Global Marketing, aan Autocar. “De nieuwe Clio is een potentiële icoon.

De auto gaat twee dingen doen: ons een leidende positie geven in het grootste segment op de Europese markt én hij toont de mensen dat auto’s voor de ‘gewone man’ er fantastisch uit kunnen zien."

Ontwerp

Naar verluidt heeft Laurens van den Acker bij z’n aanstelling vorig jaar meteen opdracht gegeven om diverse wijzigingen aan te brengen in het ontwerp van de nieuwe Clio.

We weten dat dit ontwerp trekken krijgt van de Zoe Concept (foto) Op de Autosalon van Parijs (oktober) kunnen we al een voorbode zien van de volgende generatie Clio. Dat zal nog in de vorm van een concept-car zijn. De definitieve Clio komt naar verwachting eind 2011 op markt.