Al enige tijd gonst het van de geruchten over de komst van de Audi R4, het kleine broertje van de R8. Audi-medewerkers hebben echter te kennen gegeven dat het nog allesbehalve zeker is dat de R4 ook daadwerkelijk op de markt komt.

Dat meldt Autocar, dat gesproken heeft met topmedewerkers van Audi. Het belangrijkste struikelblok is het chassis. Intern zijn ze er bij Audi nog niet uit of ze voor het lichte maar dure aluminium spaceframe gaan.

De andere optie is een goedkoper, maar zwaarder chassis van staal: “We forceren niks. Er is geen tijdsdruk, de auto is immers geen vervanger van een bestaand model. Sowieso moet de directie van de Volkswagen Groep nog het groene licht voor productie geven.”

TFSI-motoren

De productie-R4 krijgt de beschikking over diverse TFSI-motoren. De concurrentie moeten we zoeken in de hoek van auto’s als de Peugeot RCZ. In eigen stal werkt Volkswagen min of meer aan een concurrent: de Bluesport Roadster, die dezelfde technische basis krijgt. Het is echter nog niet helemaal zeker of die auto ook daadwerkelijk op de markt komt.

De Audi R4 wordt een productieversie van de kleinere e-Tron Concept die Audi in januari in Detroit liet zien. Die e-Tron voor Detroit is 1,78 meter breed en 1,22 meter hoog. De wielbasis van de baby-e-Tron is 2,43 meter.

De e-Tron ‘versie 2.0’ heeft twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 204 pk aan boord. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 5,9 seconden en de topsnelheid is begrensd op 200 kilometer per uur.