Mercedes laat de nieuwe generatie SLK steeds vaker zien, met minder camouflage. Gisteren dook de nieuwe roadster weer op. En de nieuwe beelden geven een steeds duidelijker beeld van de definitieve SLK.

De BMW Z4 is al weer een jaar geleden vernieuwd, de nieuwe SLK laat echter nog ruim een jaar op zich wachten. Hij heeft onlangs een jas uitgedaan en is dit voorjaar met minder camouflage de weg opgegaan. De auto krijgt een grote grille in de stijl van de SLS AMG, aan de achterkant oogt hij een stuk gespierder dan de huidige SLK en de eerste generatie van de roadster met stalen klapdak.

Op motorisch gebied verwachten we dat de nieuwe generatie 1.8 viercilinder met turbo en directe inspuiting zijn intrede doet. Daarmee komt ook voor de SLK een einde aan de compressormotoren. Als SLK 250 CGI met 204 pk zou de instapper prima bedeeld zijn. Mogelijk volgt ook nog een SLK 200 CGI, met 184 pk. Audi biedt de TT zelfs met 160 pk 1.8 TFSI aan, BMW biedt van de huidige Z4 echter nog geen viercilinder aan. Natuurlijk treedt ook de benzine-V6 van Mercedes aan in de nieuwe SLK.