In de tijden dat concurrenten Porsche en Aston Martin succes hebben met de introductie van vierdeurscoupés, zou je verwachten dat Ferrari ook zo’n model overweegt. Maar niets is minder waar.

Dat meldt Ferrari-directeur Amedeo Felisa in een interview met Autocar: “Enzo Ferrari heeft altijd gezegd nooit een vierdeurs auto te willen bouwen. En wij respecteren ons erfgoed uiteraard. Wie een vierdeurs Ferrari wil hebben, kan prima terecht bij Maserati.”

Maar zei Felisa niet eerst ook dat er nooit een hybride Ferrari zou komen? “Dat we toch met zo’n auto komen, is het gevolg van de milieuwetgeving” aldus de directeur. “Er is echter geen wetgeving die ons dwingt om vierdeurs auto’s te maken.”

Zes nieuwe modellen

Dat wil niet zeggen dat Ferrari de komende jaren op de lauweren gaat rusten, integendeel. Tot en met 2013 staan maar liefst zes nieuwe auto’s gepland. Volgend jaar komen bijvoorbeeld de 458 Italia Spider en de 612 Scaglietti. Die krijgt waarschijnlijk ook als eerste Ferrari ooit een hybride variant.

Dan 2012: dat jaar komt een nieuwe hypercar. Deze Enzo-opvolger krijgt waarschijnlijk een V8 met twee turbo’s onder de kap (net als de legendarische F40), maar ook een zescilinder behoort tot de opties. Dat jaar komt ook de opvolger van de 599 GTB Fiorano.

In 2013 tenslotte komt de Ferrari California M, waarbij M staat voor ‘Modificata’. Of, op z’n Hollands, een facelift. De laatste nieuweling, ook voor dat jaar gepland, is de 458 Scuderia. Dat wordt weer een hardcore versie van de 458 Italia.