Volkswagen presenteert vandaag de Golf blue-e-motion. Dat is een studie voor de elektrische Golf die in 2013 op de markt komt.

Angela Merkel neemt vandaag de Golf blue-e-motion in ontvangst, de geheel elektrisch aangedreven Golf is een voorbode van de elektrische Golf die in 2013 op de markt komt. Dat wordt het elektrische jaar van VW, want ook de Up blue-e-emotion en de Jetta blue-e-motion komen dan op de markt. Ook de Golf Hybrid en Passat Hybrid beleven dat jaar hun debuut.

De Golf blue-e-motion beschikt over een 115 pk sterke, 270 Nm leverende elektromotor, die voorin ligt. De elektromotor wordt gevoed door een lithium-ionbatterij. De batterij-elementen zitten onder de bagageruimte, onder de wagenbodem en onder de achterbank.

Er rest nog 237 liter bagageruimte. Met opgeladen accu komt de Golf blue-e-motion 150 kilometer ver. De Jetta blue-e-motion krijgt dezelfde techniek als de elektrische Golf.

Topsnelheid

De Golf blue-e-motion weegt 1.545 kilo, dat is 200 kilo meer dan een Golf TDI met DSG-transmissie. De auto sprint in 11,8 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur. De topsnelheid is 140 km/h.

De Golf gaat meedoen in een testvloot met 500 auto’s, zodat er kennis opgedaan wordt voor de marktintroductie in 2013.