De Audi A7 werd al regelmatig gespot tijdens wintertests, maar op de fameuze Nordschleife was de auto nog niet te zien. Gisteren kwam daar verandering in.

De Audi A7 betreedt de markt van vierdeurscoupés, maar is eigenlijk een liftback met een grote vijfde deur. De auto komt in het gamma tussen de A6 en de A8. De A7 is de optie voor mensen die liever iets sportievers rijden dan zo’n statige sedan. Vandaar dat de intensieve tests op de lastige Nordschleife extra belangrijk zijn.

Onder de kap komen de 3,0-liter V6 met compressor, een 3.0 TDI en V8-motoren te liggen. Ook komt er op termijn een RS7 met een dikke V10 en meer dan 550 pk. Of Audi ook een hybride versie van de sportieve A7 wil brengen, is nog onduidelijk.

Moskou

De Audi A7 heeft nog de psychedelische camouflage, zoals we die de laatste tijd veel zien op testauto’s van Duitse makelij. De camouflage gaat er op korte termijn af. In augustus onthult Audi de auto namelijk op de Autoshow van Moskou. Begin 2011 komt de auto op de markt.

Er is een indrukwekkend veld aan concurrenten. Allereerst natuurlijk de Mercedes CLS, de auto waarmee het allemaal begon. Daarvan komt begin 2011 ook een nieuwe generatie bij de showrooms te staan.

Maar ook de Porsche Panamera (inmiddels ook uit de stal van de Volkswagen Groep) kan zich op de warme belangstelling van de A7 verheugen. De duurdere A7’s nemen het ook op tegen de Jaguar XJ en Maserati Quattroporte. Tenslotte komt BMW in 2012 ook nog met de productieversie van de BMW Gran Coupé.