Rond Straatsburg is Toyota gestart met de praktijktest van de Prius plug in.

Toyota heeft al een tijd geleden laten weten dat er vlug een plug in-variant komt van de Prius. In Straatsburg is daarmee nu een pilotproject van start gegaan waarbij honderd exemplaren door particuliere en zakelijke rijders in de praktijk worden getest.

De proef wordt gedaan in samenwerking met enkele elektriciteitsmaatschappijen. Die zorgen onder meer voor de 150 oplaadpunten die bij de testpersonen thuis, op parkeerplaatsen en bij de partnerbedrijven van het onderzoek zijn geplaatst.

Vijf van deze Priussen worden door de gemeente Straatsburg zelf getest; bij een autoverhuurder in die stad zijn drie exemplaren gestationeerd.

CO2-uitstoot

De plug in-Prius onderscheidt zich onder meer van een conventionele Prius door zijn lithium ion-accu’s. Het reguliere model doet het nog met nikkel metaalhydride-techniek. De CO2-uitstoot van dit model is 59 gr/km; dertig minder dan de normale Prius.

Het benzineverbruik blijft beperkt tot 2,6 liter op 100 km. Naast de proef in Straatsburg worden ook op andere plekken in Europa, Japan, Amerika, Canada en Australië praktijktest gedaan met de plug in-Prius.