De Nordschleife is niet alleen het domein van scheurijzers met een vermogen van 200+ pk. Ook auto’s als de Suzuki Swift worden naar het Duitse circuit gestuurd voor het broodnodige bochtenwerk op hoge snelheid.

Zoals ook al op eerdere foto’s van de nieuwe Suzuki Swift bleek, wijkt het uiterlijk van de nieuweling niet veel af van dat van de huidige generatie. Evolutie in plaats van revolutie, dus. Maar daar is niet veel mis mee, want de Swift is een behoorlijk tijdloos ontwerp gebleken.

Onder de geëvolueerde huid bevindt zich een geheel nieuwe auto. Allereerst komt de Swift op een geheel nieuw platform te staan. Suzuki wil de Swift een stukje groener maken met een lager verbruik en de bijbehorende lagere uitstoot.

Het is nog niet bekend of het Japanse merk dit bewerkstelligt met voorzieningen als een start-/stopsysteem, of dat het hele motorenpalet op de schop gaat. We hopen in ieder geval weer een Swift Sport te kunnen verwelkomen.

Trend

Suzuki heeft officieel aangekondigd dat de Swift ook in de Verenigde Staten op de markt komt. Het brengen van kleinere modellen naar de VS is een trend in autoland: Ford heeft z’n auto in het B-segment, de Fiesta, ook al in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

De nieuwe Suzuki Swift wordt waarschijnlijk op de Autosalon van Parijs (oktober) onthuld. De marktintroductie volgt rond de jaarwisseling.