Het idee dat elektrische auto’s alleen geschikt zijn om op lage snelheid door de stad te zoemen, is allang achterhaald. Mini heeft op de Nordschleife laten zien dat een elektrische auto zelfs een scherpe rondetijd kan neerzetten.

Een Mini E Race, een aangepaste versie van de bekende Mini E, zette in de ‘Groene Hel’ een rondetijd neer van 09:51.45 minuten. De elektro-Mini, bestuurd door DTM-coureur Thomas Jäger, bereikte tijdens de ronde een topsnelheid van 187 km/h.

De aanpassingen aan de conventionele Mini E bestaan uit een lichtgewicht carrosserie en een rolkooi. Verder had de raceversie speciale banden, remmen en een aangepast onderstel. Het vermogen van 204 pk en het accupakket van 5.088 lithium-ion cellen zijn echter gelijk gebleven.

In de Verenigde Staten rijden 450 mensen rond in een Mini E uit een speciale testvloot. Ze leasen de auto voor omgerekend 850 dollar per maand. De actieradius van de auto is 240 kilometer. In Berlijn rijden nog eens 50 exemplaren rond, waarvoor energiemaatschappij Vattenfall speciaal een netwerk oplaadzuilen heeft geïnstalleerd.