Een leuke traditie bij tuner Carlsson is het verfraaien van de Citroën C5. Ook het huidige model heeft nu de Carlsson-behandeling ondergaan. De tuner buigt zich normaliter alleen over Mercedessen.

Carlsson heeft op de AMI-beurs in Leipzig voor het eerst de verfraaide Citroën C5 van de nieuwste generatie aan het publiek getoond. Ook van de vorige C5 is een door Carlsson behandelde versie verschenen. Die is nooit officieel aangeboden door Citroën, maar toch is er één exemplaar van in Nederland geleverd.

De nieuwe Carlsson C5 is te koop in combinatie met de 155 pk sterke 1,6-liter THP. Ook kunnen de 163 pk 2.0 HDI en de 240 pk sterke V6 HDI in dit krijgerkostuum worden geleverd. Het pakket is te koop op zowel de berline als de break en alleen in combinatie met het Exclusive-uitrustingsniveau.

De verfraaiingen van Carlsson bestaan uit een indrukwekkende voorspoiler, zijskirts en een onderstuk voor de achterbumper. Verder zijn er 19 inch wielen en LED dagrijverlichting. De viercilinders hebben twee uitlaatpijpen en de V6 zelfs vier. In het interieur zijn er alcantara details op het stuurwiel, aluminium pedalen en instaplijsten van edelstaal. De Carlsson C5 is alleen te koop in dit zwart en wit.

Wat de plannen met de nieuwe C5 Carlsson in Nederland zijn, is nog niet duidelijk.