De samenwerking tussen Fiat en Diesel bij de 500 smaakte overduidelijk naar meer. Ook van de 500C komt namelijk een versie die door het kledingmerk onder handen is genomen.

De 500C by Diesel is verkrijgbaar met vier motoriseringen. Het motorenpalet bestaat uit twee benzinemotoren, de 1.2 (69 pk) en de 1.4 (100 pk).

De twee diesels zijn de 1.3 Multijet met een vermogen van 75 pk en eentje van de tweede generatie met een vermogen van 95 pk. Op de benzinemodellen is een gerobotiseerde Dualogic handbak een optie.

De Diesel-behandeling bestaat uit het monteren van 16-inch lichtmetaal, gele remklauwen (alleen op de 1.4), een luchtinlaat zonder functie aan de achterzijde en speciale lak. Binnenin zijn er spijkerstof bekleding met gele stiksels, een speciale versnellingspookknop en chromen afwerking op het dashboard.

De 500C by Diesel beleeft z’n debuut in het Fiat Café in Aoyama. De Europese primeur is voor de Milanese Furniture Fair op 15 april. De Italiaanse vanafprijs is 18.000 euro. De auto komt wereldwijd op de markt. Of er ook exemplaren naar Nederland komen, is nog niet bekend.