We kunnen ons voorstellen dat eigenaars van een Focus RS niet onverdeeld blij zijn nu hun auto met de komst van de RS500 uiteindelijk toch niet de ultieme Focus blijkt. Een troost: via de Ford-dealer kunnen ze binnenkort het vermogen van hun super-Focus op hetzelfde niveau brengen.

Het door Ford goedgekeurde pakket is ontwikkeld door Mountune. De motorische wijzigingen zijn exact gelijk aan die van de RS500.

De aanpassingen bestaan onder andere uit een grotere intercooler, een grotere luchtfilterbox, een uitlaatpijp met een grotere diameter, een verbeterde brandstofpomp en een betere softwarecalibratie.

De tuner brengt het vermogen naar 350 pk en het maximumkoppel naar 460 Nm. Het is de enige vorm van Focus RS-tuning waarbij de fabrieksgarantie behouden blijft. In de eerste instantie komt de Mountune-upgrade beschikbaar via de Engelse dealers, later volgt ook een beperkt aantal Nederlandse bedrijven. De prijs is nog niet bekend.

Mountune heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van sportieve motoren, waaronder zelfs die voor de oorspronkelijke RS500. Het bedrijf was namelijk de leverancier van de motor voor de Ford Sierra RS500 Cosworth waarmee Robb Gravett in 1990 het British Touring Car Championship op zijn naam schreef.