De Opel Zafira loopt alweer de nodige jaren mee. Nu de Astra vernieuwd is, werkt het merk ook druk aan de nieuwe generatie van die mpv. We hebben de eerste spyshots voor u.

Opel is momenteel druk bezig om het modellenpalet te vernieuwen. Het volgende volledig nieuwe model wordt de Zafira.

De auto komt andermaal op het platform van de Astra te staan. Die is flink gegroeid, dus het ligt in de lijn der verwachting dat ook de Zafira er de nodige centimeters bij krijgt.

Flex7-systeem

Uiteraard heeft de mpv weer het Flex7-systeem dat de eerste generatie tot zo’n succes maakte. Door de kunstige toepassing van psychedelische camouflage kunnen we niet zien of de suicide doors van de Meriva hun weg vinden naar z’n grote broer.

Aan de ene kant is het door Opels vurige pleidooi voor de FlexDoors een logische stap, aan de andere kant meldt de internet-tam-tam dat de Opel-ingenieurs nog twijfelen over het type achterdeuren.

Downsizing

Onder de kap profiteert de Zafira van dezelfde wijzigingen als de Astra. Dat betekent dat de auto beschikbaar komt met downsizemotoren: exemplaren met een cilinderinhoud van 1,4 liter (140 pk) en 1,6 liter (180 pk).

Het dieselgamma wordt versterkt met de 2.0 CDTI die we ook al uit de Astra en de Insignia kennen. Uiteraard komt er ook een zuinige Ecoflex-versie. Of Opel ook weer met een heftige OPC-versie komt, is echter nog maar zeer de vraag.

We zetten in op een onthulling op de Autosalon van Genève in 2011. Rond de zomer van volgend jaar moet de auto bij de showrooms staan.