De samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan is nog maar nauwelijks bekend, of het eerste nieuws over motorenuitwisseling is bekend.

Renault-Nissan en Daimler slaan de handen ineen. Eén van de eerste concrete nieuwtjes die daaruit voortvloeit, is dat er een Mercedes viercilinder in de Infiniti G wordt geleverd. Infiniti is immers het luxemerk van Nissan. Wanneer dat precies gaat gebeuren, wordt nog niet gemeld.

De 1,8-liter Mercedes-motor komt als aanvulling op de 3,7-liter V6 die op het moment als enige in de G-reeks van Infiniti te koop is. Dat meldt Renault-Nissan-baas Carlos Ghosn.

De komende vijf jaar worden Daimler en Renault-Nissan-technieken verder in elkaar geïntegreerd. De belangrijkste reden voor de samenwerking is dat beide concerns zo snel kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende verbruikseisen.

Infiniti is sinds het einde van 2008 op de markt in Europa. Het merk heeft geen vliegende start gekend. In 2009 zijn inclusief de dealerdemo’s slechts 44 Infiniti’s in Nederland op kenteken gezet. De komende dieselmotoren én deze viercilinder zullen die aantallen zeker omhoog stuwen.