Ford schudt het leveringsprogramma van de Ka een beetje op. Er is een nieuw instapmodel en bovendien verdwijnt de diesel uit het assortiment.

Dat Nederland geen land is voor kleine diesels, wordt maar weer een bewezen door Ford. Zij stoppen met de levering van de Ka TDCi.

Verder gaat de Trend-versie tegenwoordig als Cool & Sound door het leven. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer airco en zij-airbags. De prijs van de nieuwe uitvoering bedraagt 10.500 euro en is dus niet gewijzigd.

De Titanium voortaan Titanium X en heeft onder meer donker getint glas en een met leder bekleed stuurwiel. Ook hier is de prijs van 11.500 euro ten opzichte van de oude Titanium niet aangepast.

Spiegels

Wél nieuw is de 1.2 Limited. Die is gebaseerd op de Cool & Sound maar heeft géén elektrisch bedienbare ramen, verwarmbare en elektrisch verstelbare spiegels, radio.cd/mp3-speler, centrale deurvergrendeling met afstandbediening en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

Tevens heeft de opberglade onder de voorstoel het veld moeten ruimen en is de achterbank alleen in z’n geheel neerklapbaar. De prijs van deze Ka(al) is 9.100 euro.