De deelname van Aston Martin aan de 24-uursrace op de Nordschleife is een mooie traditie. Dat het merk dit jaar weer van de partij is, is dan ook niet zo’n verrassing, de auto wél: de Rapide!

Het gaat om een vrijwel onaangepaste Rapide. Uiteraard zijn er wel wijzigingen doorgevoerd om aan de reglementen voor de 24-uursrace te voldoen.

Het gaat om veiligheidsuitrusting, het strippen van het interieur voor een lager gewicht, een aangepast onderstel en het monteren van slicks.

Een team van ingenieurs uit het hoofdkwartier in Gaydon kruipt achter het stuur van de raceauto. Ulrich Bez, directeur van Aston Martin, is de leider van het team.

Sportauto

Bez verklaart de deelname als volgt: “De Rapide is een vierpersoons auto, maar in de eerste plaats een sportauto. Daarom moet de Rapide aan dezelfde tests worden onderworpen als onze andere auto’s.”

In de afgelopen vier jaar nam Aston Martin deel aan de 24-uursrace op de Nordschleife. Toen ging het om de V8 Vantage en de V12 Vantage. In 2008 en 2009 wonnen die hun SP8-klasse. De V12 Vantage die vorig jaar won, doet dit jaar ook weer mee.