De plannen van Mercedes om de volgende S-klasse alleen als hybride uit te brengen, worden door de Amerikaanse dealers niet met gejuich onthaald.

Bij Mercedes wordt er over nagedacht om het volledige programma van de nieuwe generatie S-klasse, die voor 2013 op de planning staat, alleen als hybride uit te brengen. Daarmee moeten de immer strengere verbruikseisen worden gehaald en bovendien wordt het imago van de S-klasse als technologiedrager van de Mercedes-reeks er mee geaccentueerd.

Bovendien willen kopers van een S-klasse betalen voor de nieuwste technologie. Ook de concurrentie speelt mee: in de VS zijn tien procent van alle verkochte Lexussen een hybride.

De Amerikaanse dealers zien zo’n hybride-reeks helemaal niet zitten. Dat meldt het vakblad Automotive News. “Het maakt niet uit of het hybride, lithium of elektrische auto’s zijn,” zegt een dealer.

Anders

“De Amerikaanse markt is anders dan alle andere. Wij willen gewoon benzinemotoren. Voor een S-klasse-koper maakt het brandstofverbruik echt niet uit.”

Mercedes verkoopt in de VS op het moment ook de S400 hybrid. Dat is de enige zescilinder die in dat land wordt aangeboden.

Hybride

De Amerikaanse dealers denken dat hybride versies van de acht- en twaalfcilindermodellen en de AMG te ver gaan. “Die auto’s worden gekocht om hun prestaties, niet om hun brandstofverbruik.”

Met name bij de AMG denken de dealers dat die zijn concurrentiepositie verliest tegenover de Audi S8 en de snelste 7-series.