BMW en Volvo stoppen met stationwagons in VS

In de VS zijn stationwagons nooit echt populair geweest, en nu er steeds meer crossovers leverbaar worden lijkt het helemaal over en uit voor de estate.

Volvo stopt dan ook met de levering van de V70. BMW heeft besloten de nieuwe 5-serie Touring niet in Noord-Amerika te gaan leveren.

De koper in Noord-Amerika geeft bij Volvo de voorkeur aan modellen als de XC60 en de XC90. Dat heeft Volvo doen besluiten om na modeljaar 2010 de V70 van de markt te halen. Dat meldt Automotive News.

De V50 blijft nog tot en met modeljaar 2011 aan, omdat er in de VS veel gebeurt in het compacte segment.

Toch zal het even wennen zijn, geen grote stationwagon van Volvo op de Amerikaanse markt. Als er een merk altijd met een estate geassocieerd wordt dan is het wel Volvo.

Showrooms

BMW heeft tegen Automotive News gezegd dat het de nieuwe 5-serie Touring niet in de VS zal leveren.

De 5 GT neemt er diens plek in, en is er al leverbaar, de nieuwe 5-serie sedan staat vanaf mei in de Amerikaanse showrooms. De 3-serie Touring zal nog wel leverbaar blijven in de VS.

Somber

Niet alle fabrikanten zien het zo somber in voor stationwagons. Zo heeft Acura juist vorige week op de New York International Auto Show een nieuwe stationwagon gepresenteerd, de Acura TSX Sport Wagon, de Amerikaanse versie van onze Honda Accord Tourer.

Bovendien beleefde de nieuwe Mercedes E-klasse Estate op dezelfde beurs zijn Amerikaanse debuut.

Tip de redactie