Kia wilde nog even wachten, maar via-via hebben wij al de eerste prijzen van de Sportage!

De Kia Sportage is er als X-Tra First Edition voor 23.795 euro. De X-Ecutive First Edition kost 25.295 euro en de X-Clusive First Edition kost minimaal 29.795 euro. Al deze versies hebben de 2,0-liter benzinemotor met een vermogen van 163 pk onder de kap. De meeruitrusting bestaat uit een gratis schuif-/kanteldak, een voorziening die normaal 1.295 euro kost.

Alle Sportages krijgen airconditioning, elektrisch bedienbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, een achterspoiler, 16-inch lichtmetaal en een audiosysteem met zes speakers en USB/Aux-aansluiting mee. Qua veiligheidsvoorzieningen beschikt de Sportage over ESC met roll-over sensor, Hillstart Assist, Downhill Brake Control en een ESS-systeem dat de knipperlichten aanzet bij een noodstop.

De nieuwe Sportage weegt 91 kilogram minder dan voorheen en is daarom flink zuiniger. De Kia is 90 millimeter langer, 15 millimeter breder en 60 millimeter lager dan de vorige generatie. De nieuwe generatie komt met vier motoren op de markt. In de eerste instantie zijn er de 2,0-liter benzine- (163 pk/192 Nm) en dieselmotor (136 pk/304 Nm). Later volgen een 1.7 CRDi turbodiesel (115 pk) en een 1,6-liter GDi benzinemotor met directe inspuiting (140 pk).

De auto komt in juli op de markt. Wie niet zolang wil wachten, kan vanaf 16 april tijdens een roadshow van Kia alvast bij de dealer kennismaken met twee preproductiemodellen.