Het ziet er naar uit dat Maybach weinig toekomst meer heeft binnen het Daimler-concern. Het Chinese BYD ziet het Duitse prestigemerk graag komen.

In de wandelgangen gaan geruchten dat Mercedes-Benz over een jaar of twee de stekker weer uit Maybach trekt. Het prestigemerk, dat opereert in het vaarwater van Rolls-Royce, heeft niet het succes waarop de Duitsers hadden gehoopt.

Als de levenscyclus van het huidige model afloopt, komt er geen opvolger en moet een hoger gepositioneerde S-klasse het stokje in de allerhoogste topklasse overnemen.

Elektrisch

Eén van de grootste autosites in China meldt dat het Chinese BYD geïnteresseerd is in het merk, zodra het door Daimler wordt afgestoten. Eerder deze maand kondigden beide concerns een samenwerking aan op het gebied van elektrische auto’s, dus de eerste contacten tussen de twee zijn gelegd.

Welke plannen de elektro-pioniers van BYD vervolgens met Maybach hebben, is niet duidelijk. Bovendien moet de officiële aankondiging van Daimler dat er werkelijk met Maybach wordt gestopt, ook nog komen.