Na tig teasers en schetsen is het dan zover: Hennessey heeft de Venom GT in vol ornaat op het web losgelaten. Als u altijd al benieuwd was wat een Lotus Exige met opgevoerde Corvette ZR-1 motor kan, lees dan vooral verder.

Heel in de verte heeft de Venom de Lotus Exige als basis. De Venom GT is echter 45 centimeter langer en 30 centimeter breder. De Lotus-basis en intensief gebruik van koolstofvezel zorgen voor een leeggewicht van rond de 1.100 kilogram.

De motor is afkomstig van de Corvette ZR-1. De 6,2-liter V8 heeft standaard een vermogen van 647 pk. Hennessey doet het echter niet voor minder dan 725 pk. Echte die-hards gaan natuurlijk voor de topversie met 1200 pk.

Dat betekent dat elke pk minder dan één kilogram mee hoeft te slepen. Ter vergelijking: in een Bugatti Veyron moet elke pk iets minder dan twee kilogram meetrekken. Alleen extreme auto’s als de Caterham Levante, Ariel Atom 500 en de Caparo T1 hebben een vergelijkbare pk-/gewichtsverhouding.

Sprint

In 2007 meldde Hennessey voor een 1.000 pk-versie met een Viper-motor een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,5 seconden en vanuit stilstand naar 300 in 14 seconden.

We weten in ieder geval dat Hennessey koolstofvezel remmen monteert om de krankzinnige snelheden af te schudden. Interesse? Dan zult u wel flink moeten sparen. De Amerikaanse media fluisteren een prijs die boven 600.000 dollar ligt.