AutoWeek-lezer Olivier Ponsioen heeft de Honda CR-Z al zien rijden in Nederland. Gelukkig had hij zijn iPhone paraat om een filmpje te schieten.

Dankzij onze bezoekers heeft AutoWeek.nl overal ogen en oren. Neem nou de 17-jarige Olivier Ponsioen die in Alphen aan den Rijn een staandehouding door de politie filmde. En wat duikt daar op in de achtergrond? Twee stuks Honda CR-Z. En zo is hij de eerste die deze auto rijdend in Nederland vastlegt.

“De Honda CR-Z die onlangs geïntroduceerd is zag ik net rijden op de openbare weg hier in Alphen aan den Rijn! Voor zo ver ik weet is deze auto nog niet leverbaar in Nederland,” meldt hij. En dat klopt. Het hybride coupéetje van Honda komt pas komende zomer in Nederland in de verkoop.

Dat de CR-Z uitgerekend in Nederland wordt betrapt valt te verklaren. De internationale persintroductie van het model heeft eind april plaats in ons land. Waarschijnlijk zijn deze auto’s de route aan het verkennen. Die eer hebben we te danken aan het feit dat hybrides in Nederland niet zijn aan te slepen. Honda ziet ons land dus als lichtend voorbeeld van hoe hybrides op de markt moeten worden gezet.

Dankjewel Olivier! Je gaat de boeken in als één van de eerste lezers die ons via bewegend beeld een primeur bezorgt. Wie volgt?