Skoda heeft de eerste stationwagen in het assortiment die wegenbelastingvrij en met veertien procent bijtelling kan worden gereden.

Het Bluemotion-concept druppelt door het gehele programma van de merken van de Volkswagen groep. De wegenbelastingvrije Polo Bluemotion die met veertien procent bijtelling kan worden gereden, kennen we al. De Ibiza Ecomotive is onderweg. Ook de vernieuwde Skoda Fabia Greenline kan profiteren van het gunstige Nederlandse belastingklimaat voor dit soort auto’s. De Combi is zelfs de eerste stationwagen die wegenbelastingvrij en met veertien procent bijtelling kan worden gereden. De Fabia Greenline Combi kost 15.990 euro.

De Fabia Combi Greenline is voorzien van de 1,2-liter TDI met een vermogen van 75 pk. Onder meer dankzij een start/stop-systeem, het hergebruiken van remenergie en banden met een lage rolweerstand, levert dat een verbruik op van 3,4 liter op 100 km. Dat is goed voor een CO2-uitstoot van 89 gr/km.

Skoda claimt dat de vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting 900 euro per jaar scheelt. De Greenline kan 1.320 kilometer halen op één tank. “Bij een jaarkilometrage van 10.000 kilometer hoeft dus maar acht keer te worden getankt per jaar.”

De groene Fabia is standaard onder meer voorzien van 15 inch lichtmetalen wielen, mistlampen aan de voorzijde, ESP, cruise control en een radio/cd-speler met mp3-functie.