Momenteel trekt de CR-Z alle aandacht naar zich toe, maar Honda heeft nog een hybride-ijzer in ’t vuur. Ook de Jazz komt namelijk met een hybride aandrijflijn op de markt. Hier hebben we de eerste spyshots.

Rarara, wat zou dit voor auto zijn? Honda heeft zich de moeite getroost om het logo af te plakken, maar zelfs niet-autofreaks zullen deze auto herkennen als een Jazz. De camouflage geeft aan dat we hier toch met iets speciaals te maken hebben.

En wat komt er voor speciale Jazz aan? Inderdaad, de hybride! Niet bepaald de handigste manier om ongestoord te testen, maar het maakt ons werk natuurlijk alleen maar makkelijker.

De Jazz Hybrid krijgt een IMA-aandrijflijn aan boord, bestaande uit een viercilinder benzinemotor en een elektromotor. Om wat voor benzinemotor dat gaat, is dat nog niet officieel bekend. Er zijn echter sterke geruchten over een exemplaar met een cilinderinhoud van 1,1-liter.

Aandrijflijn

De komst van de Jazz met alternatieve aandrijflijn is eigenlijk heel logisch: juist bij gebruik in de stad werpt de hybride techniek z’n vruchten af, en de stad is nou net de habitat van de Jazz.

Honda wil dat de Hybrid niet duurder wordt dan een conventionele Jazz. Met het fiscale klimaat van ons land (met een CO2-uitstoot onder 110 gram geen bpm) zou dat wel een kunnen betekenen dat de Jazz Hybrid bij ons de goedkoopste Honda op de prijslijst wordt. Honda onthult de Jazz zeer waarschijnlijk eind dit jaar. In 2011 komt de hybride op de markt.