De Opel Astra is er momenteel alleen als hatchback, maar dat duurt niet lang meer. Opel is namelijk vergevorderd met de ontwikkeling van de Astra Sports Tourer, de praktische versie van de compacte middenklasser.

De Opel Astra Sports Tourer is duidelijk hipper dan de huidige stationwagon op basis van de Astra. Opel wil met de auto niet alleen liefhebbers van praktische gebruiksmogelijkheden.

Dat wil overigens niet zeggen dat de Sports Tourer die niet biedt. De auto wordt waarschijnlijk fors langer dan de concurrentie (dat geldt immers ook voor de Astra hatchback), dus voor een bezoek aan de bouwmarkt is de Sport Tourer andermaal een prima auto.

Onder de kap vinden we de bekende Astra-motoren. De basismotor is de 1,4-liter met 100 pk, daarna volgt de 1,6-liter benzinemotor met een vermogen van 115 pk. Daarna is het tijd voor de turbo.

Vermogen

De 1,4-liter turbomotor heeft een vermogen van 140 pk en de 1,6-liter versie levert 180 pk. Sterker worden de benzinemotoren niet, de OPC-versie blijft voorbehouden aan de Sportcoupé, die volgend jaar komt.

Op dieselgebied start het programma met de 1,3-liter turbodiesel, gevolgd door een exemplaar met een cilinderinhoud van 1,7 liter. De 2,0-liter turbodiesel rond het dieselgamma in de Sports Tourer naar boven af. Een Ecoflex-versie is een zekerheidje.

Opel onthult de Astra Sports Tourer op de Autosalon van Parijs in oktober. Niet lang daarna verschijnt de auto bij de dealers. In 2011 volgt zoals gezegd de driedeurs Astra, die sportiever wordt dan de huidige GTC. Of er weer een coupécabriolet komt, is vanwege de slechte financiën bij Opel nog maar de vraag.