De Volt eist momenteel veel aandacht op in de toekomstplannen van Chevrolet, maar de auto is niet het enige elektrische ijzer dat het merk in het vuur heeft. Het bewijs daarvan zien we binnenkort op de World Expo van Shanghai in de vorm van de EV-N Concept.

We hebben nog geen technische details of beeld van de EV-N Concept, maar wel weten we inmiddels dat de concept-car op 24 maart wordt onthuld.

Het woord ’concept’ moeten we hier wel heel letterlijk nemen: de EV-N (Electric Networked Vehicle) is General Motors’ visie op mobiliteit in 2030. General Motors heeft uitgebeid in de glazen bol gekeken en weet nu al te melden dat de EV-N rond die tijd in de showrooms staat.

De EV-N is tot stand gekomen in samenwerking met de Shanghai Automotive Industry Corp. Group (SAIC), GM’s partner in China.

World Expo

De elektrische concept-car adopteert een nieuw automobiel-DNA dat elektrificatie en connectiviteit verbindt, aldus General Motors.

De Amerikaans-Chinese coproductie is van 1 mei tot en met 31 oktober te zien op het SAIC-GM paviljoen ‘Drive to 2030’ op de World Expo in Shanghai.