Het geweld van de Autosalon Genève mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat er de komende tijd helemaal geen nieuws meer is. Kia heeft de nieuwe Magentis namelijk bewaard voor de New York International Auto Show.

De auto toont de nieuwe designrichting van Kia. Het is volgens het Koreaanse merk een nieuwe interpretatie van het ‘Tiger’ familiegezicht, dat onder supervisie van Peter Schreyer tot stand kwam.

We moeten het voorlopig nog even met twee foto’s en informatie over het ontwerp. Technische details ontbreken vooralsnog.

De Magentis verdween in 2008 in Nederland van het toneel.

Sedan

De importeur staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer van de grote sedan, meldde een woordvoerder eerder: “We zijn enthousiast over de schetsen van de nieuwe Magentis en gaan kijken hoe de business case is. De aantallen van de oude Magentis waren te laag, daarom verdween de auto bij ons van de markt. Als de nieuwe veelbelovend is, dan proberen we het misschien wel weer.”

De nieuwe Magentis deelt z’n platform met de Hyundai i40. Die komt in ons land in 2011 op de markt. De i40 Crosswagon komt in maart 2011, de sedan volgt in september volgend jaar.

Stationwagon

De reden hiervoor is dat Hyundai verwacht dat de stationwagon Europees gezien beter verkoopt dan de sedan.

Op 1 april houdt Kia op de beursvloer in New York de presentatie waar de Magentis voor het eerst in het echt getoond wordt. Van 2 tot en met 11 april is de show open voor het publiek.