AMSTERDAM - Aston Martin lijkt verder te gaan met het reïncarneren van Lagonda. Ook willen de Engelsen graag een personalisatieprogramma.

De concept car van de nieuwe Lagonda is vorig jaar niet met luid gejuich ontvangen. De SUV-achtige van het dochtermerk van Aston Martin moet vooral populair worden op plekken waar de wegen met een normale Aston slecht begaanbaar zijn.

Na de bescheiden presentatie, vorig jaar in Genève hebben we weinig meer van de concept car gehoord.

Deze week zijn echter deze tekeningen van het Europese patentbureau op internet verschenen. Daaruit blijkt dat Aston Martin wel degelijk verder werkt aan een nieuwe Lagonda. Wat de officiële plannen met de SUV zijn, is echter niet bekend.

Personalisatie

Verder vertelt Aston Martin-ontwerper Marek Reichmann tegen onze Engelse collega’s van AutoExpress, dat er in Gaydon wordt nagedacht over een personalisatieprogramma. Daarbij kan een klant geheel volgens eigen wens een Aston Martin laten bouwen. De Engelsen dromen dus al van Rapides Shooting Brake of een V8 Vantage Speedster.

Reichmann neemt daarvoor een voorbeeld aan het huidige productieproces. “Voor een Rapide zijn bijvoorbeeld tweehonderd manuren nodig. Er is alleen al keuze uit elf soorten stiksel voor het interieur. Om te zorgen dat het productieproces vlot verloopt, zijn er maar erg weinig machines bij betrokken en wordt de auto voor het grootste deel met de hand vervaardigd. Dan kun je een auto gemakkelijk personaliseren.”