Als de Volkswagen Polo Bluemotion II bpm- en mrb-vrij is en in aanmerking komt voor 14 procent bijtelling, dan kan dat ook opgaan voor de Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive. En dat is nu het geval.

Seat levert de Ibiza Ecomotive nu met de nieuwe 1.2 TDI driecilinder. Die levert 75 pk en de motor verbruikt maar 3,7 liter diesel per 100 kilometer. Dat bezorgt ‘m een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer, net voldoende om ‘m te laten profiteren van de allergunstige belastingvoordelen.

Want hij valt bij zakelijk gebruik in de categore 14 procent bijtelling. Je betaalt er bovendien geen wegenbelasting voor, en dat maakt deze diesel ook interessant voor particulieren. Dan is hij ook nog vrijgesteld van BPM wat de nieuwprijs drukt. De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is er vanaf 14.995 euro.

Seat geeft de 1.2 TDI aangepaste overbrengingsverhoudingen voor de versnellingsbak, een aangepaste grille en een voor- en achterspoiler.

Krachtbron

Overigens is de Volkswagen Polo Bluemotion II met dezelfde krachtbron nog zuiniger, die stoot 87 gram CO2  per kilometer uit. De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is er als Reference en als Style. De laatste kost 16.495 euro. Let wel, dit zijn de prijzen van de driedeurs SC, de vijfdeurs is er vanaf 15.395 euro, de vijfdeurs 1.2 TDI Ecomotive Style kost 16.895 euro.

De orderboeken gaan volgende week open, half juni worden de eerste exemplaren in Nederland verwacht.